30 Aralık 2007 Pazar

Jooce : Internet’teki veri deponuz ve Kişisel çevrimiçi masaüstünüz.

İnternet hızlandıkça ve yayıldıkça daha çok insan resimlerini, müziklerini ve videolarını İnternet üzerinden paylaşmaya ve/veya onları İnternet ortamında saklamayı tercih ediyor. Bunu bir gelir kaynağı olarak gören bir çok firma da yeni tasarım ve teknikler ile kullanıcıları çekmeye çalışıyor.

Bu sefer de gene bu tarz bir servis karşıma çıktı. Jooce aslında bir dosya servisi ile Web OS (Web İşletim Sistemi) arasında bir yerlerde.

En çekici yanı kolay anlaşılır temiz arayüzü. Bilgisayardan çok fazla anlamayan kişiler bile rahatlıkla kullanabilir. Zaten bu arayüz bir masaüstünden farksız. Resimlerinizi, videolarınızı, müzik dosyalarınızı ve başka türdeki dosyalarınızı oraya yükelmek kaydı ile onlara hem İnternet bağlantısı (ve bir Internet gezgini) olan her yerden ulaşabilirsiniz. Yüklemiş olduğunuz resimleri, müzikleri ve videoları kullanmak için ise tekrar bilgisayarınıza indirmenize gerek yok. Jooce üzerinden rahatlıkla seyredebilirsiniz.

Bunun dışında eğer AIM, MSN, ICQ veya YIM gibi bir haberleşme programı kullanıyorsanız bu hesaplarınızı oraya girerek bu servisleri direkt Jooce üzerinde kullanabilirsiniz. Bu sayede hem her yerden bu programlara erişebilir hem de başka yerlerde ayar yapmanıza kalmadan hesabınıza erişebilirsiniz. Tabii bu haberleşme seçenekleri dışında Jooce üyeleri ile de mesajlaşabilirsiniz.

Jooce’a kaydolduğunuz zaman iki masaüstünüz var. Bunlardan biri size özel, diğeri ise herkese açık (veya sadece arkadaş listenize). Paylaşmak istediğiniz dosyaları bu Joocetop denilen masaüstüne atarsanız bu dosyalar otomatikman paylaşılmış oluyor.

Hızlı dosya yüklemeleri, kullanışlı ve rahat arayüzü, güzel görselleri ile en azından bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Buradan Alıntıdır.


0 yorum: